ارتینگ چیست؟
ارتینگ چیست : وابستگی زندگی امروزی بشر به تجهیزات حساس و گران قیمت الکتریکی، الکترونیکی و مخابراتی، همواره رو به افزایش است. شبکه های IT و مخابراتی، تجهیزات بیمارستانی، تجهیزات ابزاردقیق و آزمایشگاهی، سرورهای حساس بانکی، خودپردازها، رباتها، ماشینهای چاپ، دستگاههای CNC و بسیاری نمونههای دیگر، مثالهایی از تجهیزاتی میباشد .که عملکرد صحیح و بدون وقفه آنها در زندگی امروزی، ضروری است.
یکی از راهکارهای حفاظت از این گونه تجهیزات حساس، محافظت آنها از طریق ارتینگ دقیق و مورد اطمینان میباشد. در حال حاضر زمین به عنوان نقطه صفر به خوبی این کار را انجام میدهد. از طرفی زمین خود در بسیاری مواقع منبع ولتاژهای ناخواسته و جریانهای سرگردان میباشد. مثال ساده آن بروز صاعقه در فاصله دورتر و تأثیرات منفی آن بر چاه ارت محلی میباشد. حال درصورتی که این چاه محلی متصل به شبکه جریان ضعیف باشد. باعث خلل در کار تجهیزات مربوطه، خرابی بیشتر از حد استاندارد و عمر کوتاه تجهیزات میگردد. امروزه اهداف ارتینگ گسترش پیداکرده و حفظ سلامت و ایمنی افراد و حفظ سلامت تجهیزات دیگر نمیتواند هدف باشد بلکه پیش فرض هر سیستم ارتینگ میباشد.
اهداف ارتینگ تجهیزات جریان ضعیف را میتوان به موارد ذیل اطلاق نمود:
جلوگیری از آسیب دیدگی در قطعات بکار رفته در تجهیزات.
ایجاد بالاترین ایمنی در حفظ ایزوله تجهیزات. ایزوله قطعات بکار رفته در تجهیزات در واقع مانند پوست انسان عمل مینماید و در صورت بروز کوچکترین آسیب، میتواند کار کرد کل سیستم را تحت تأثیر قرار دهد.
بالا بردن عمر مفید تجهیزات.
بالا بردن دقت و سرعت عملکرد.
کاهش تأثیرات الکترومغناطیس.
جلوگیری از حلقه های زمین.
امکان ایجاد تمامی این موارد در صورت مجهز بودن تجهیزات به سیستم ارت الکترونیکی محقق خواهد شد. طراحی این دستگاه حاصل هفت سال تلاش شبانه روزی متخصصین شرکت کنزا صنعت الموت بوده و برای اولین بار در جهان ثبت اختراع و ارائه گردیده است.